Veel gestelde vragen over de cloud

6 mei 2019

De cloud, een term die vaak valt wanneer er wordt gesproken over IT-netwerken. Volgens onderzoek werkt bijna 80% van alle bedrijven in Nederland met een vorm van cloud diensten. Het wordt de nieuwe norm en in sommige gevallen kom je er niet meer onderuit.

JAIT krijgt veel vragen over wat werken in de cloud precies betekent. We hebben er een paar, met ons antwoord, op een rij gezet. Mocht je hierna nog vragen hebben of een vrijblijvend advies willen, bel, mail ons of stuur een whatsapp. We komen ze graag uitleggen.

Wat is werken in de cloud?

De cloud is een netwerk van online servers die met elkaar communiceren en een ‘wolk’ van computers vormen. Bekende cloud diensten zijn bijvoorbeeld Gmail, Onedrive en Dropbox. Ook zijn Twitter, Facebook en LinkedIN cloud diensten.
De cloud lijkt een vaag begrip en stelt je voor vragen zoals ‘waar blijven die data dan’ of ‘wat gebeurt er precies mee’ of ‘hoe weet ik dat niemand er bij kan en dat ik ze niet kwijt raak’.
De cloud van JAIT levert op maat betrouwbare hardware (de servers), software (de applicaties) en dataopslag. JAIT werkt uitsluitend met Nederlandse cloud dienstverleners. De data van onze klanten verlaten nooit Nederland en staan uitsluitend in ISO gecertificeerde datacenters.

Hoe werkt het werken in de cloud?

De praktijk van een cloud dienst kan je het beste vergelijken met de levering van elektriciteit. De opslag en levering is een vaag iets. De inrastructuur is beschikbaar. Je weet niet waar de stroom ‘staat’. Je hebt en aansluiting en je kunt er op elk moment van de dag gebruik van maken. Gebruik je minder stroom dan betaal je minder. Gebruik je meer dan betaal je meer.
Cloud diensten werken volgens hetzelfde principe. De basis infrastructuur is nodig om toegang t krijgen. Grote investeringen zin niet nodig. Data en applicaties zijn altijd en overal beschikbaar. Je moet alleen even inloggen.

Waarom zou ik overstappen? Wat zijn de voordelen?

Hieronder hebben we de voordelen van onze cloud diensten op een rijtje gezet:
1. Beschikbaarheid
Je data en applicaties zijn altijd en overal beschikbaar. Het maakt niet meer uit waar je ter wereld bent. Je kunt altijd en overal werken. De enige voorwaarde is een internetverbinding. Je kunt met elk apparaat inloggen: je laptopo, je smartphone of tablet.

2. Kosten
Je hoeft niet meer te investeren in dure hardware of software.. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik. Je kosten zijn transparanter en inzichtelijker en je staat achteraf niet voor verrassingen. Cloud diensten zijn uitermate stabiel. Je supportkosten kunnen daardoor drastisch dalen en hebt minder ICT problemen. Medewerkers worden productiever.

3. Flexibiliteit in bedrijfsvoering
Heb je tijdelijk meer of minder capaciteit nodig? Geen probleem. Onze cloud diensten zijn per maand op of af te schalen. Je betaalt alleen voor het gebruik. Vertrekt er bijvoorbeeld een medewerker dan betaal je er niet meer voor. Komt er een medewerker bij dan zijn data en applicaties snel beschikbaar. Medewerkers kunnen overal ter wereld inloggen. Mocht een medewerker thuis willen of moeten werken dan is de ICT zo geregeld.

4. Veiligheid
De bedreigingen op internet nemen snel toe. Met de could diensten van JAIT ben je zo goed mogelijk gewapend. Data in de cloud zijn een stuk veiliger dan lokaal opgeslagen data en applicaties.
Onze server wordt continu up-to-date gehouden. De data van onze klanten draaien in een redundant en zwaar beveiligd datacenter. De kans dat onbevoegden bij je data kunnen is nihil.
Bij verlies of diefstal van een laptop is er niets aan de hand. Weliswaar moet de laptop worden vervangen. De waardevolle informatie staat echter niet op de laptop maar ergens – goed beveiligd – in een anonieme omgeving. Een geruststellende gedachte.
Bij JAIT maken we gebruik van de beste spamfilters, virusscanners en firewalls om uw data te beschermen. Dat geeft rust. Bij jou en bij je bedrijf.
Betrouwbaarheid en vertrouwen. Daar draait het bij JAIT om.

Cloud-diensten